Logo
52. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI
52. Baro Başkanları Toplantısı 23 Eylül 2023 tarihinde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç SAĞKAN, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Baro Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantının açılışında, görevi nedeniyle uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Denizli Barosu önceki dönem Başkanlarından Muğla Barosu üyesi Av. Mehmet Erdal Çam ve aynı saldırıda hayatını kaybeden emekli icra müdürü Özcan Çavdar’ın katledilmesi ile ilgili üzüntüler dile getirilirken, 27 Eylül 2023 Çarşamba günü, meslektaşımızın katledildiği Bodrum’da, saat 11.00’de TBB yönetimi, Baro Başkanları ve meslektaşların katılımıyla bir yürüyüş düzenlenmesi, saat 12.00’de yürüyüş sonrası Bodrum’da ve eş zamanlı olarak 81 ilde barolar tarafından adliye önlerinde avukata dönük sistematik şiddete karşı ortak açıklama yapılması konusunda görüş birliğine varılmıştır.

Toplantıda ayrıca 2023-2024 Yılı TBB Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin yayınlanma sürecinde yapılan çalışmalar ile Avukatlık Kanunu Yönetmeliğinde yapılacak değişiklikler hakkında görüşler dile getirilmiştir.

Baromuzu temsilen toplantıya Baro Başkanımız Av. Volkan BOZKURT tarafından katılım sağlanmıştır.

 
24.09.2023 10:54:46

RESİM GALERİSİ