Logo
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Tokat Barosu olarak toplumun temel taşı olan ailenin ve sağlıklı nesiller yetişmesinin teminatı olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

8 Mart, kadınların kadın olarak var olma mücadelelerinin sembolüdür.1857 yılında başlatılan bu mücadelenin elde edilen kazanımlarla birlikte,bu gün dahi sürüyor olması aynı zamanda kadının gücünün ve direncinin de açık bir göstergesidir.

Kadınların uğradıkları her türlü şiddet ve sonucunda ortaya çıkan her mağduriyet toplumsal bir meseledir, kanayan bir yaradır. Bu meselenin çözümü,bu yaranın iyileştirilmesi,öncelikle kadının birey olarak kabulü,tüm hak ve özgürlüklerin kayıtsız şartsız kendisine teslim edilmesi ile mümkündür.

6284 sayılı Ailenin korunması ve Kadına yönelik şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kabulünün üzerinden 1 sene geçti. Mezkur Kanunla 4320 sayılı yasanın kapsamı genişletilerek şiddet mağduru kapsamına sadece aile bireyleri değil, şiddete uğrayan ve uğrama tehlikesi olan kadınlar,çocuklar ve ısrarlı takip mağdurları da eklenerek,kolluk kuvvetleri ve idari amirler tarafından da koruma kararı verilmesi mümkün hale gelmiştir.Bununla beraber kadın sığınma evlerinde de, iyileştirici düzenlemeler yapılmıştır.

Bütün bu olumlu gelişmelere rağmen istatistiki verilere bakıldığında ne yazık ki geçen bir senelik zaman diliminde ülkemizde kadın hakları sorunlarının temelini yine şiddete maruz kalma olayları oluşturmuş olup, geleceğimizin teminatı olan kadınların suç fiilinin süjesi olmalarına ne yazık ki devam edilmiştir.

Temennimiz, yasal süreç ve pratikte bir an önce yeknesaklık sağlanarak, uygulamadaki eksikliklerin giderilmesi, medyanın kadına yönelik şiddet olaylarını sürekli göz önünde bulunduran ve meşrulaştıran yayınları üzerinde denetim sağlanması, şiddet önleme ve izleme merkezlerinin bir an önce faaliyete geçirilmesi ve tüm idari ve sivil toplum kuruluşlarının olaya hassasiyet göstererek koordineli çalışması ve bu sayede şiddet olaylarının azalarak aile düzeninin tesisinin yeniden sağlanmasıdır.

Tokat Barosu olarak, şiddet içeren her türlü eyleme karşı olduğumuzu, şiddet mağdurlarının korunmasını ve haklarını araması için her platformda sonuna kadar destekçileri olduğumuzu belirtir, kadınlarımıza ‘şiddetten kork,şikayetten korkma’ sloganıyla öğrenmenin hak aramanın başlangıcı olduğunu hatırlatarak bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutlarız.

Av. Faruk BOSTANCI TOKAT BARO BAŞKANI
08.03.2013 07:00:00