Logo
AÇIK CEZA TEVKİF EVİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
AÇIK CEZA TEVKİFEVİ HAKKINDA

BASIN AÇIKLAMASI

Uzun süredir Tokat Barosu ve Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hayata geçirilebilmesi için birlikte takip etmekte olduğu Açık Cezaevi projesi, Hukukçu milletvekilimiz, değerli meslektaşımız Sayın Av. Zeyid ARSLAN’ ın destek ve girişimleri ile, özelleşme sonrası boş kalan ve üzerindeki binaları ile birlikte Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevlerine açık cezaevi olarak düzenlemek üzere devredilmiş olan, Erbaa ilçemizdeki 473 ada, 2 nolu parsel üzerine açık ceza tevkifevi yapılması işinin, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce yatırım programına alınmış olduğunu büyük bir mutlulukla öğrenmiş bulunmaktayız. Konuya ilişkin Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür yardımcısı imzalı resmi yazı sayın vekilimiz tarafından Baro Başkanlığımıza da iletilmiştir.

İlgili yazı gereğince Erbaa ilçemizde;

-Açık cezaevi,

-2 adet atölye,

-20 daireli lojman,

-Mutfak,

-Çamaşırhane,

-Ziyaretçi bekleme mahalli,

-Gerektiği taktirde arıtma tesisi,

Yapılması uygun görülmüş ve proje çalışmalarına başlanılmıştır.

Bölge Açık Ceza Tevkifevi, yarattığı çok sayıda personel istihdamının yanında, burada kalan hükümlülerin ayın belirli günlerinde izinli olarak dışarı çıkarak, başka şehirlerden gelen yakınları ile görüşmesine imkân sağlaması nedeni ile bulunduğu şehre ciddi ekonomik girdide sağlamaktadır.

İlimiz için istihdam ve ekonomik katkı sağlayacak olan, açık cezaevinin ilimizde inşa edilerek hizmete açılması konusunda ki uzun süredir devam eden özverili çalışma ve desteklerinden dolayı başta sayın milletvekilimiz, değerli meslektaşımız Av.Zeyid ARSLAN olmak üzere, Adalet Bakanlığında görev yapan Tokatlı bürokratlarımıza ve Tokat Cumhuriyet Başsavcımız sayın Özkan GÜLTEKİN’ e ve tüm emeği geçenlere şahsım ve TOKAT BARO BAŞKANLIĞI ADINA bir kez daha teşekkür ediyor, tüm hemşerilerimizin Tokat’lı siyasetçi ve bürokratlarımızın ve Tokat kamuoyunun, bu önemli projenin, biran önce tamamlanarak ilimizde hayata geçirilmesi konusunda gerekli ilgi ve desteklerini sürdürmelerini diliyorum. 30.09.2013

Saygılarımla,

Av. Faruk BOSTANCI

TOKAT BARO BAŞKANI
30.09.2013 10:24:00