Adli Yardım Otomatik Atama Sistemi

ADLİ YARDIM OTOMATİK ATAMA SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU

Adli Yardım Görevlendirmelerinde uygulanacak ilke ve esaslar aşağıda belirtilmiştir.

1-Adli Yardım görevlendirmelerinde Adli Yardım Komisyon Başkanlığı tarafından gerekli araştırma ve çalışmalar yapıldıktan sonra talepte bulunan kişilere avukat görevlendirilmesi, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı tarafından hazırlanan Adli Yardım Otomatik Atama Programı kapsamında yapılacaktır.

2-İş bu program baromuz tarafından Tokat Baro Başkanlığı Yönetim Kurulu kararı ile 15.01.2013 tarihi itibari ile aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır.

3-Adli Yardım Otomatik Atama Programında, tüm avukatlarımız sıfır (0) puan ile başlayacaktır.

4-Adli Yardım Görevlendirmelerinde program ilk görevlendirmelerde esas olarak; avukatlarımızın sicil numaralarını esas alarak görevlendirme yapacaktır. Sicil numaraları esas alınırken en yeni (baromuza en son kayıt yaptıran ve adli yardım almak için müracaatta bulunan avukat) sicil numaralı avukattan görevlendirme yapılmaya başlanacak ve bu sıra ile görevlendirmeler devam edecektir.

5-Daha sonraki görevlendirmelerde program tarafından puanlar baz alınarak görevlendirme yapılacaktır.

6-Program tarafından görevlendirme yapılan avukata görevlendirmeye ilişkin bilgiler SMS aracılığı ile avukata ait cep telefonuna gönderilecektir.

7-Program tarafından yapılan görevlendirmeden sonra, görevlendirmeye ilişkin belgeler Tokat Baro Başkanlığı, Adi Yardım Komisyonundan temin edilebilecektir.

8-Program tarafından, müracaatta bulunana avukat olarak atanan meslektaşımız Adli Yardım Yönetmeliğinin 6 ve devamı maddeleri gereğince haklı bir neden olmaksızın görevi kabulden veya görevi yapmaktan çekinirse görevlendirmeyi reddeden avukatımızdan program otomatik olarak ceza puanı düşecektir. Bu ceza puanı görevlendirmeyi kabul ettiği zaman alacağı puan kadar olacaktır.

9-Görevlendirme yapılan avukatımız haklı nedene dayanarak görevlendirmeyi kabul etmediğini en geç 5 gün içerisinde baro kalemine yazılı olarak bilgi verecektir. Haklı sebep halinde iadelerde ceza puanı düşülmeyecektir.

10-Bu programın çalışma sistemi, Baro kart temeline dayalı olduğundan, Adli Yardım Atama Programı tarafından görevlendirme yapılabilmesi için, meslektaşlarımızın mutlaka Barokartı olmak zorundadır.

11-Adli Yardım atama Programına herhangi bir şekilde dışarıdan manuel olarak müdahale etme şansı mümkün değildir. Atamalar tamamen otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

12-Program, başvurucuya ait dosyanın duruşmalarının görüleceği yerde ikamet eden meslektaşlarımız arasından liste esas alınarak görevlendirme yapacaktır. Bu bağlamda ilçelerimizde bulunan sayın meslektaşlarımız için ilçe Adli Müzaheret Temsilcilikleri tarafından alınan kayıtlar dikkate alınarak yukarıda anlatıldığı şekilde görevlendirme yapılacaktır.

NOT:Adli Yardım Yönetmeliğinin 6/f maddesi “Avukat işin sonunda görevlendirmeye esas konu hakkında rapor hazırlayarak hizmetin sona erdiğini gösterir bilgi ve belgeleri adli yardım bürosuna ya da temsilciliğine iletir.” Hükmü gereğince görevlendirme alan meslektaşlarımızın dosyanın sonunda, bu durumu bildirir rapor ile mahkeme tarafından verilen kararın bir örneğini baro adli yardım bürosuna teslim etmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda meslektaşlarımızın görevlendirmeyi müteakiben tensip tutanağı veya daha sonraki aşamada muhasebe işlemleri için gerekli evrakları vermeleri (duruşma veya tensip zaptı,serbest meslek makbuzu,rapor) ve ayrıca dosya neticelendikten sonra 15 gün içerisinde kapsamlı raporun hazırlanarak baro kalemine verilmesi önemle duyurulur.(ÖNCEKİ YILLARDA GÖREVLENDİRME YAPILAN MESLEKTAŞLARIMIZDAN RAPOR VERMEYENLERİN EN GEÇ 31.01.2013 TARİHİNE KADAR BU EKSİKLİĞİ GİDERMELERİ VE RAPORLARINI VERMELERİ GEREKMEKTEDİR.)

Tüm meslektaşlarımıza duyurulur.21.01.2003

TOKAT BARO BAŞKANLIĞI