Av. Sadık DOĞRU Halı Saha Futbol Turnuvası 2.Hafta Sonuçları
2.HAFTA SONUÇLARI
BOMBACILAR 2023  12 – 2  MAHKEME DUVARI
EREKSPOR  10 – 4  DANİŞMEND BARO FK.
ADALET GÜCÜ  3 – 7 BARO JUNİORS
TURHAL BARO  15 – 1  BAROCELONA

BOMBACILAR 2023   12 – 2  MAHKEME DUVARI

Turnuvanın 2. Haftasının açılış maçında Bombacılar Mahkeme Duvarını patlattı desek yeridir. Maç sonunda ne duvar kaldı ne tuğla. Sorun takımın  Müteahhit’in de mi ?  yoksa denetim firmasında mı ? bunu kulüp yönetimi ve taraftarlar el birliği hal etmek zorunda. Eğer bu turnuva da küme düşme olsaydı , Mahkeme Duvarı takımı kendisini bir alt ligde bir diğer efsane takım (?) Barocelona ile piknik yaparken bulabilirdi. En azından seneye takımları dağılmazsa , ki daha ne kadar dağılabilirler onu bilmiyoruz, maalesef yine onları izlemek zorun da kalacak gibiyiz.
        Tabi onların bu kötü performansından bahsederken Bombacılar takımının güzel ve etkili oyunundan bahsetmezsek haksızlık etmiş oluruz. Yaş ortalaması rakibine karşı daha yüksek olan takım tecrübe ve kalitesiyle rakibine nefes dahi aldırmadı. Bir de buna Tribünde ki 55 taraftarda eklenince coştukça, coştular. Bombacıların Şirin göbekli forveti Av. Erkan PARAY maçın başında 1 er dakika ara ile  öyle 2 gol attı ki izleyicilerin çoğu 2. Golü  yayıncı kuruluşun ilk gol tekrarı sandı. Birbirinin kopyası olan goller de asistler Hakim İlhan FIRAT ve Levent ARICI’  dan geldi. Sonra sırasıyla bu üçlünün gol yağmuru ne olduğunu anlamadan farkı dolar kuruna çıkardı maalesef. Maalesef diyoruz çünkü haftaya rakibimiz olacak takımı övüp daha da motive etmek klavyemizden gelmese de vicdanımız bizi bu acı gerçeği iletmeye itti. Turnuva için Samsun’ dan Tokat’a erinmeden gelen evde kalmış yıldız Av. Levent ARICI mükemmel asist ve golleri ile daha bitmediğini ve yeni taliplere kapısının açık olduğunu biraz da utanarak ima eder gibiydi. Umarız aynı performansı haftaya devam ettiremez ve artık hayatını halı sahalar yerine  daha sosyalleşebileceği alanlar da geçirir. Neyse Av. Levent ARICI’ nın mürüvvetini görme ihtimalini bir kenara bırakıp maça dönecek olursak, maalesef kelimesini bize bir daha kullandıracak oyuncu Ulubatlı Abdullah lakaplı Efsane Kaleci Av. Abdullah ŞAKAR oldu. Rakibin ataklarında kalesinde bir oyana bir bu yana uçan oyuncunun yeni lakabı sanırım Erzurum Kartalı olacak. Bir de bunun üstüne topu ayağı ile oyuna iyi sokan oyuncuya Türkiye Barolar Birliği’ nin dev kulüplerinden teklif gelmesi artık kaçınılmaz oldu. Bakalım takımı onun bonservisi için kaç koli büyük Vişne suyu isteyecek?
           Mahkeme Duvarını geçen hafta forma alma konusunda ki cimrilikleri nedeni ile övemediğimizden bahsetmiştik ama bu hafta da övecek bir konu bulamadığımızdan detay veremiyoruz. Tek öveceğimiz konu yenilgi de istikrarları ve gol yeme kabiliyetleri, olsun daha kötüsü de olabilirdi de diyemiyoruz. Bombacılar da övmek istemediğimiz ve Yönetim kurulu üyesi olması sebebiyle biraz da övmek zorunda kaldığımız bir oyuncu daha vardı. Av. Onur ORUÇ yıllar geçmesine rağmen halen bir takımın defansın da görmek istediği ilk oyuncu olmayı başaran kır saçlı yıldız gösterdiği performansla rakip forvetlere korku saldı. Bu performansla devam ederse 2053 Tokat Barosu Futbol turnuvasında da elinde bastonla rahatlıkla oynar. Hakim İlhan FIRAT’ da sahanın takımı adına iyilerindendi.
        Orta sahaya Hakim olan oyuncu, ileri çıkıp bir de gol atma başarısını gösterdi. Av. Özcan DUYGULU klas bilek hareketleri ve oyun görüşü ile maçın seyir zevkini arttıran bir performans ortaya koydu. Av. Melikşah GEZER saha da gezmedi. Defansın sağında pozisyonu nu terk etmeyen oyuncu rakibin kendi bölgesinden geçişini imkansız kıldı. O da performansını böyle devam ettirirse gezecek daha iyi ortamlar bulabilir. Maçın sonlarına doğru oyuna iki futbol efsanesi Av. Engin BENEKLİOĞLU ve Av. Ertuğrul Safa GÜLSÜN dahil oldu. Av. Engin BENEKLİOĞLU fark neredeyse çift hanelerde olmasına rağmen her tekmeye kafa uzattı. Takımı adına kendini tehlikeye atmaktan kaçınmayan oyuncunun maç sonunda kaşı açılmış ve formasına kan bulaşmıştı. İşte bir takım şampiyon olmak istiyorsa bu tip bir oyuncusu mutlaka olmalıydı. Av. Ertuğrul Safa GÜLSÜN  Cüsseli vücuduna rağmen Eski Brezilyalı yıldız Ronaldinho tarzı hareketler yaparak izleyenleri mest etti. Kendisine özel taraftar kitlesi bulunan oyuncu kısa sürede Twitter’ da titi olmayı başardı.
        Ve gelelim maçın kahramanına Av. Erkan PARAY eskimeyen göbeği ve klas şutları ile rakip kaleyi adeta şut yağmuruna tutan oyuncu daha ilk maçında Gol Krallığı yarışında bende varım dedi. Yıllar geçse de hala golün kokusunu almayı başaran oyuncu için her gol sonunda stad hoparlörlerinden “ Şaşkın Olayım “ şarkısı çalındı.
        Takım ruhunun bir örneği de maç öncesinde yaşandı. Bir gün öncesi ailesi ile kendisini Reşadiye yaylarına  atan Bombacılar oyuncusu Av. Burak Furkan UÇAR maça yetişebilmek için AFAD ekiplerinden yardım istedi. Yoğun yağmur yağışı sebebiyle yolda kalan oyuncuya Traktör desteği verilerek maça yetişmesi sağlandı. Topu, topu 5 dakika süre alan oyuncu için bu kadar masraf ve uğraşa gerek varmıydı ? Yorumu size bırakıyoruz. Ayrıca rakipte oynayan kardeşi Hukuk Fakültesi öğrencisi Buğra UÇAR ile bir kaç pozisyonda karşı kalan oyuncu  aynı zaman da kardeşi Buğra UÇAR' ın kız arkadaşına hava atmak için tarafımızdan istediği övgüler için vereceği rüşveti cimriliği ile engelleyerek hem bizi ekmeğimizden hem de kardeşini olası bir evlilikten etti. Kardeş kardeşe bunu yapar mı ? diyemiyoruz, söz konusu Av. Burak Furkan UÇAR olunca.

Baştan sona Bombacılar üstünlüğü ile giden maç 12-2 sona erdi.

Goller : Av. Erkan PARAY (5) Av. Levent ARICI(4) Hakim İlhan FIRAT(1) Av. Özcan DUYGULU(1)
Berat ALTUNSOY(Kendi Kalesine) BOMBACILAR 2023

Ali Can KELEŞ(1) Av. Melikşah GEZER (Kendi Kalesine)  MAHKEME DUVARI

EREKSPOR  10 – 4  DANİŞMEND BARO FK.

Günün ikinci maçı iki ilçe temsilcimizin mücadelesine sahne oldu. İlk maça nazaran daha kıran kırana geçen maçın seyir zevki yüksekti. Maça hızlı başlayan ekip Niksar temsilcimiz Danişmend Baro Fk. oldu. Yeni golcüleri Av.Stj. Burak ALTINGÖZ’ ün golü ile öne geçen ekip, bütün mazotunu ilk yarı da tüketince ikinci yarı da zor anlar yaşamak durumun da kaldı. Bu gole Erbaa temsilcimiz genç yıldızı Av. Safa AYTAÇ’ ın iki golü ile kısa süre de karşılık verince maç bir anda 15. dakika da üst oldu ve iddaa severler turnayı gözünden vurdu. Erekspor gollerine sırasıyla Av. Hayrullah ÇAKMAK ve Av. Stj. Burak ALTINGÖZ karşılık verip, takımlarını tekrar öne geçirdiler. Bu dakikadan sonra Erekspor’ un veteran yıldızları Av. Uygar Semih ŞERBETÇİ ve Av. Oğuzhan YENAL sahne almaya başlayınca bir anda skor ve oyun üstünlüğünü ellerine almayı başardılar. Av. Uygar Semih ŞERBETÇİ füzevari şutları ile Av. Hüseyin Çağrı ÖZTÜRK’ ün bulunduğu kaleyi dövmeye başladı.
                Danişmend Baro Fk. da orta saha da oyun kurucu görevini başarıyla yerine getiren Av. Volkan TURAN  takımı adına günün iyilerindendi. Güzel oyununu şık bir asistle de süslemeyi başardı. Ama ikinci yarıda yorulunca oda oyundan düştü. Av. Hayrullah ÇAKMAK’ ın ikinci yarı da hastalığı nedeni ile oyunu bırakmak zorunda kalması da takımı adına başka bir darbe oldu. Geçen hafta Erekspor forvetin de oynayan Katip Tunahan KOCABAŞOĞLU bu hafta kalede idi ve bu mevkide çok daha iyi olduğunu tüm izleyenler gözlemledi. Geriye gitmek her zaman insana olumsuz yansımıyormuş, bu nu da bu örnekle tecrübe etmiş olduk. Erekspor adına defansta Av. Mustafa YILMAZ yine taş gibiydi.  Yasin İLISU ve Ersin KÖKLÜ mücadeleyi elden bırakmayan yapıları ile takımlarının kanatlarını korumayı başardılar. Veteran yıldız Av. Oğuzhan YENAL güzel oyununun üstüne kornerden şık bir de gol atarak izleyenlerin gözlerindeki pasları sildi. Her sene üstüne koymaya devam eden oyuncunun tek eksiği maç öncesinde ki  seramoni de takım fotoğrafı çekiminde kadraja bakmaması oldu. Gelelim Av. Safa AYTAÇ’ a , turnuvanın Wonderkid adaylarından olan oyuncu bugün 5 gol atmayı başardı. Genç yıldız iyi bir diyetisyen ile anlaşıp, 6 aylık bir diyet programı ile ideal kilosunu bulur ise kesinlikle Tokat Barosu Milli Futbol takımının forveti olabilir. Kendisinden Milli takımımız adına abur cuburdan uzaklaşmasını rica ediyoruz.
                Maçın sonlarında kaleyi veteran yıldız Av. Sebahattin ERSİN’ e bırakan Av. Hüseyin Çağrı ÖZTÜRK bir anda kendisini forvete attı. Bir pozisyonda havadan kendisine doğru gelen topu eliyle çaktırmadan filelere yolladığını sanan oyuncu tam Diego Marodona gibi “ Tanrı’nın Eli “ beyanatı vermeye hazırlanırken , hakemin eline denk geldi ve bu hareketi nedeni ile sarı kart gördü. Danişmend Baro Fk. adına Av. Emircan DUYUM ‘ da ikili mücadeleden kaçan oyunu ile vasatı aşamadı.Av. Alperen KESİCİ defansta yeterince kesici değildi.Tüm bunlar birleşince farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu ve maç EREKSPOR lehine 10 - 4 sonuçlandı.

Goller : Av. Safa AYTAÇ (5) Av. Uygar Semih ŞERBETÇİ(3) Av. Oğuzhan YENAL (2)  EREKSPOR

Av. Stj. Burak ALTINGÖZ(3) Av. Hayrullah ÇAKMAK (1) DANİŞMEND BARO FK.

ADALET GÜCÜ  3 – 7 BARO JUNİORS

Günün üçüncü maçında Adalet Gücü ile Baro Juniors karşı karşıya geldi. Adalet Gücü favorilerden biri olmasına rağmen biraz da aşırı disiplinsizlik nedeni ile turnuvaya erken veda etmek üzere. Kendilerine aşırı güvenlerinden hafta için de de ciddi maçlara çıkan ekip, bu maçlardan birinde neredeyse takımın yarısı olan kalecileri Mehmet Beratcan ÜNVER’ i sakatlanması sebebiyle kaybederek  maça dezavantajlı çıkmak durumunda kaldı. Kalede teknik olmayan Teknisyen Nihat KİRİŞ’ i gören Baro JUNİORS oyuncuları en son ne zaman bu kadar mutlu oldukları bir an yaşadılar?  tahmin bile edemiyoruz.
               Maçın başlaması ile rakibine göre daha genç bir kadroya sahip olan Juniors,  Av. Samet ALTUNER’ in etkili oyunu ve Av. Necmettin BEKTAŞOĞLU’ nun rakip defansı yıpratan driplingleri ile bir an da durumu 2- 0’ a getirdi.
Bu sene kadrolarına kattıkları Adliye Güvenlik Personeli Bahadır AL ile de takımlarını birkaç level daha güçlendirmiş göründüler. Neredeyse maçı o ilk 20 dakika da bitirecek performans sergileyen ekip, günün iyilerinden olan stoperleri Av. Stj. Mehmet Akif DEDE’ nin kısa süreli hafıza kaybı nedeni ile kendi kalesini rakip kale zannederek yaptığı klas aşırtma sonucu Adalet Gücü’ ne bir gol hediye etti ve oyuna dönmelerini sağladı. Bu dakikadan sonra Katip Şükrü ARSLAN’ ın konuşmak yerine futbol oynamayı tercih etmesi de Adalet Gücü’ nün gücüne güç kattı. Defansta oynayan Kel yıldız stoperleri Alper Bünyamin CEYLAN orta sahadan öyle bir gol attı ki günün iyilerinden olan Juniors kalecisi Av. Eren GÜNEŞ ‘i bu gol nedeni ile eleştiremedik. Bu dakikadan sonra durumun ciddiyetini anlayan Juniors Bahadır AL ve Av. Necmettin BEKTAŞOĞLU ile farkı yeniden arttırdı. Av. Mustafa Emre GÜLSOY’ a askerlik yaramış gözüktü. Geçen sene sahada yürüyerek oynayan oyuncu bu sene maç bitmesine rağmen hala koşuyordu.Takım arkadaşları Soldier oyuncuyu  maçın bittiğine ikna edebilmek için Jandarma Bölgeden bir rütbeli çağırmak zorunda kaldılar. Verilen emir neticesinde rahata geçen oyuncu normal hayatına geri döndü. Takım yönetimi maç sonrasın da oyuncunun askerlik psikolojisini hala atlatamadığını ve bir sonraki maçta da bu konuda Türk Silahlı Kuvvetlerinden yardım isteyeceklerini bildirdiler.  Av. Mahir TELLİ kanatta Telli Oğullarından Suphi gibiydi.Bir ileri bir geri durmadan mücadele eden oyuncu bakalım Turnuva sonunda Yeşil vadiyi alıp ve Daver Bey’ in kızı Leyla hanım ile evlenebilecek mi ? Yoksa Tosun Paşa’ ya mı denk gelecek?
               Adalet Gücü’ nde Forvet Serkan GÜNEY yazın gelmesi ile Güney sahillerini hayal edermiş gibi ileri hatta dolaştı durdu. Özellikle Orta saha da Erhan ARSLAN’ ın biraz da sakatlığı nedeni ile sürüye liderlik edememesi sonucu direnci kalmayan ekip, defansta Mikail AYDIN’ ın  tüm gayretine rağmen mağlup olmaktan kurtulamadı. Muhammed SAPANCA sağ bekte didindi durdu. Ama o da bal yapmayan arı gibiydi.
               Juniors Kalecisi Av. Eren GÜNEŞ tüm ışığı ile etrafını aydınlattı ve rakip forvetlerin saklanmalarını önleyerek defans oyuncularına önemli yardımlarda bulundu. Av. Stj. Mehmet Akif DEDE defansta olgun oyunu ile soyadını hak ettiğini tüm izleyenlere kanıtladı. Saha da olmayan Av. Doğan Berk AKTAŞ tribünler de de hakem ile uğraşmayı başardı. Her pozisyona itiraz eden oyuncu önümüzde ki haftalarda sahada olur ise Turnuva tarihinin en erken kırmızını kart rekoruna adını yazdırabilir. Hiç te fena olmayan maç Baro Juniors’ un 7-3 üstünlüğü ile sona erdi.

Goller : Av. Necmettin BEKTAŞOĞLU (3) Bahadır AL (2) Av. Samet ALTUNER(1) Av. Stj. Mehmet Akif DEDE (1)
BARO JUNİORS

Alper Bünyamin CEYLAN(1) Şükrü ARSLAN (1) Av. Stj. Mehmet Akif DEDE ( kendi kalesine) ADALET GÜCÜ

TURHAL BARO  15 – 1  BAROCELONA

Günün son maçı Turhal Baro için aksiyon, Barocelona adına dram, izleyenlere de komedi dolu sahneler yaşatan bir vizyon filmi gibiydi. Geçen hafta Erbaa – Bı FUTBOL’ dan 12 gol yemeyi başaran Barocelona bu hafta performansını arttırarak ( ? )15 gol yemeyi başardı.  Onlar için günün tek tesellisi birazda Turhal Baro kalecisi Av. Zekeriya AKMAN’ ın ikramı ile Av. Stj. Melik Çağrı YILMAZ’ ın ayağından buldukları gol oldu. Bu gün de gol atamasalardı adlarını altın olmayan harflerle turnuva tarihine yazdıracaklardı.
               Maça çokta hızlı başlama gereksinimi duymayan Turhal Baro kısa içinde farkı 4’ de çıkardı. Geçen hafta kalede oynayan Av. Şaban KESMEN rakip forvetlerin bolca şutuna maruz kalarak elinden sakatlanınca bu hafta oyuna orta saha da başladı. Fakat bir pozisyonda kendi takım oyuncusu Av. Stj. Melik Çağrı YILMAZ’ ın rakip yerine kendisine faul yapması sonucunda yine sakatlanarak ters dejavu yaşadı ve tekrar kaleye dönmek zorunda kaldı.
               Turhal Baro bu sene birkaç takviye yaparak takımın yaş ortalamasını düşürmeyi başarmış. Özellikle Av. Murat ÖZKAN’ ın takımdan uzaklaşması onlar adına büyük bir artı yazmış. J Av. Stj. Gökhan DUĞAN forvette Icardi efekti verme yolunda ilerleyecek gibi. Umarız Turhal geceleri onu bozmaz ve Tokat Barosu Milli takımı bir oyuncu daha kazanır. Av. Doğan TEZCAN tecrübesi ve güçlü fiziği ile takımını yönetmeyi başardı. Av. Muhammed Mustafa YASAK sağ bekte kısa saçlı Sacha BOEY görüntüsü verdi. Av. Yavuz Selim ARSLAN ve Av. Cihan AYMELEK orta sahada hem rakibe duvar oldular hem de atakları yönettiler. Samet YILMAZ bitmeyen enerjisi ile bir dinamo gibiydi. Av. Zekeriya AKMAN kaleyi rakibine bir pozisyon harici kapatmayı başardı. Yufka yürekli olan Kaleci rakibin turnuvayı golsüz kapatmasına müsaade etmedi ve kaleyi bulan ilk cılız şutlarını kurtaramamış gözükerek topun zorla da olsa da kaleye girmesini sağladı. İyi niyetli Kaleci bu hareketi ile hem sevap hem de gönülleri kazandı.
               Barocelona’ ya gelecek olursak takımın kuruluşuna yol açan sebeplerin  “nasıl başarısız olunur”  adı altında bir tez konusu olması gerekiyor. Gençlerin bu takımı iyi inceleyip gelecekleri adına neleri yapmamaları gerektiğini iyi öğrenmeleri gerek. Gerek ki daha başarılı nesiller yetiştirebilelim. Takımın yaş ortalaması neredeyse 25 olmasına rağmen en çok mücadele eden oyuncuları 45 yaşında ki Av. Murat ÜNAL oldu. Diğer oyuncuları Instagrama post atmak için Turnuvaya katılmış izlenimi verdiler. Özellikle Av. Hüseyin Batuhan DİNÇ bir takımın başına gelebilecek en büyük şansızlık olabilir. Kendisini yıldız sanan tavrı ile saha da toplamda 200 metre bile mesafe kat etmeyen oyuncu, bir pozisyonda fizik kurallarını da yerle bir etti. Kullanılan korner sonrası oluşan karanbolde rakip kale çizgisi üzerinden şut çeken oyuncu 1 cm mesafe ile topu ağlara göndermek yerine geri falso verdi ve bir anda rakibin kontra atak yapmasına neden oldu. Bu pozisyonu izleyen taraftarlar gözlerine inanamadılar ve başarısızlıkta Nirvana demek bu diye tribünler de kıs kıs güldüler. Av. Beraat ŞEKER 2 maç boyunca kaleyi bulan tek şut attı o da Turhal Baro kalesinin üst direğinden döndü. Av. Nurullah ÇELİK’ e saç ektirmek yaramamış gözüktü. Daha henüz operasyonu tam olarak  bitmemiş oyuncu , bir çok hava topunda mücadeleden kaçmak zorunda kaldı. Katip Sinan GÜRSES yine görüntü var ses yok yorumlarına yol açacak bir oyun sergiledi.
               Turhal Baro adına oyuna sonradan giren Hukuk Öğrencisi Muhammed BAYKAL’ da günün iyilerindendi. Yıldız sağ bekleri Av. Sinan DEMİREL, ektirdiği saçlar ile takımı arasında kalınca tabi olarak saçlarını seçti ve bu hafta sahaya çıkmadı. Bakalım daha zorlu maçlar da aynı kararı alabilecek mi ? Alırsa Turhal Baro taraftarlarından nasıl tepki alacak? Bunları önümüzde ki haftalarda göreceğiz.
               Maç boyunca Turhal Baro’ nun acımasızlığı ile devam eden oyun 15- 1 sona erdi.

Goller : Av. Stj. Gökhan DUĞAN (5) Av. Doğan TEZCAN (4) Muhammed BAYKAL (3) Av. Muhammed Mustafa YASAK (2) Av. Cihan AYMELEK (1) TURHAL BARO

Av. Stj. Melik Çağrı YILMAZ(1)  BAROCELONA

20.05.2023 22:05:17