Logo
Av. Yılmaz Altınok Halı Saha Futbol Turnuvası 3. Hafta Maçları Yapıldı


Av. Yılmaz Altınok Halı Saha Futbol Turnuvası tüm hızıyla devam ediyor. 17 Kasım 2013 tarihinde 3. Hafta maçları oynandı.

ADLİYESPOR GÜMBÜR GÜMBÜR : 15-5

Haftanın açılış maçında turnuvanın kayıpsız iki takımı karşı karşıya geldiler. Şampiyonluk yolunda en önemli virajlardan biri olan mücadeleye Erekspor hücum presiyle başladı, rakibini hataya zorlamaya çalıştı. Adliyespor’da presle karşılık vermeye çalıştı. Üzeyir Gülsoy ve Erkan Paray’ın uzaktan şutlarıyla gol aradılar. Futbolda 2000’lerin teması “düzen”di. İki şampiyonluk adayı kusursuz saha parselasyonu, eksiksiz görev bilinciyle savunmada mükemmel düzen örnekleri gösterdiler. Tıpkı önceki maçlarındaki gibi savunmanın santrforda başladığı, yüzde yüz düzen odaklı futbol oynandı her iki adresten.

Adliyespor Muhammed Akyelle gol perdesini açtı. Peşinden gelen Erkan Paray’ın golü Adliyespor’un moralini daha da artırdı. Erkan Paray attığı golü oğlu Rüzgar Paray’a armağan etti. Adliyespor bu dakikadan sonra Erekspor’un şifresini çözmeye başladı. Erekspor çok düzenliydi, sahaya çok iyi yayılıyordu, hiç kimse pozisyonunu kaybetmiyordu. Ama Ercan ADALI’nın talebelerinin hücumu, top onlardayken değil, topu kaybettikleri anda başlıyordu. Rakiplerinin topu onlardan almak için düzenini bozmak zorunda olduğunu biliyorlardı ve düzeni bozulmuş bir rakibe karşı topu geri kazanmak çok daha kolay olacaktı. Çünkü maç içinde 3-2-1 sisteminden 2-3-1’e rahatlıkla dönmeye alışmışlardı. Adliyespor bu sistemin semeresini daha ilk yarıda farkı açarak almaya başlamıştı. Özellikle 4. Golde Özgür METİN’in inatçı bir şekilde topu kovalayıp golü yapması ve 5.golde Muhammed AKYEL’in sürüklediği topu trivela vari vuruşla gol yapması alkış aldı. İlk yarının son dakikalarında maçın temposu arttı. Oğuzhan ÖNAL şık çalımlarıyla başlattığı akını iyi bir şutla sonlandırmak istedi ama top Salih DİNCEL’in eldivenlerinde eridi. Mustafa ÇOLAK farkı azaltma şansını değerlendiremedi ve dönen top gol olunca Erekspor’un gardı düşmeye başladı. İlk yarı Erkan Paray’ın adeta iğne deliğinden geçirdiği golle son buldu. 1-7

Devre arasında Erekspor’un başarılı genç çalıştırıcısı Onur BÜKÜLMEZ yıldız oyuncusu Oğuzhan YENAL’ı kenara alarak kumar oynadı. Adliyespor’da ise başkan Özkan GÜLTEKİN takım odasına inip şampiyonluk primlerini açıkladı. İkinci yarıda aldığı prim dopingiyle Adliyespor iştahlı futboluna devam etti. Erekspor Mustafa YILMAZ ve golcü Mustafa ÇOLAK’ın şık golleriyle ayakta kalmaya çalışsa da yetmedi. Adliyespor disiplini elden bırakmadı. Takımın bekleri Üzeyir GÜLSOY ve Serkan ÇINAR modern bek oyuncusu nasıl olur dersi verdi adeta. Ofansla defans arasında mekik dokudular. Erhan ÖZKAN’a ayrı parantez açmak lazım. Bir savunma oyuncusunun oyuna hükmedişini izledik. 9.goldeki asisti tam bir usta işiydi. Maçın son dakikalarında çizgi üzerinden top çıkarması ise ne derece konsantrasyonla oynadığının göstergesiydi. Özgür METİN’in Hakan ŞÜKÜR tarzı kafa vuruşu gol olmasa da sahada özlediğimiz görüntülerdi. Salih DİNCEL yaptığı kurtarışlarla Baro Milli Takımına göz kırptı. Baro Milli Takımındaki formasına kavuşma aşkı içindeydi hissi verdi. Kalecinin bir takıma nasıl katkı sağlayabileceğini gösterdi. Adliyespor son bölümlerde Doğan YILDIRIM ve Ersoy ÇELİK’e şans tanıdı. Doğan YILDIRIM aldığı süreyi iyi değerlendirip golünü yazdı. Ersoy ÇELİK’de her zaman hazırım mesajını verdi. Adliyespor Muhammed AKYEL’in akıcı futbolu, Özgür METİN’in bitirici vuruşları ve Erkan PARAY’ın füzeleriyle farka gitti. Erekspor ikinci yarı başında havlu atınca yenilgi kaçınılmaz oldu. 5-15

Goller :

Mustafa YILMAZ (2), Mustafa ÇOLAK (3)

Muhammed AKYEL (4), Erkan PARAY(5), Özgür METİN(5), Doğan YILDIRIM

GÖRÜNÜŞE ALDANMA SON VİTESTE GİDİYOR : 20-5

Geçen hafta galibiyete merhaba diyen Görünüşe Aldanma, iki haftada puanla tanışamayan moralsiz Danişmendsporla karşılaştı.

Maç şok golle başladı. Volkan TURAN kendi yarı alanından kullandığı serbest vuruşu direkt kaleye gönderdi. Volkan TURAN’ın mucizevi golü Danişmendi cesaretlendirdi. Bu dakikalarda Görünüşe Aldanma Faruk BOSTANCI ile beraberlik aramaya başladılar. Faruk BOSTANCI’nın yıprattığı Danişmendspor defansına öldürücü darbe Onur ORUÇ’tan geldi. Onur ORUÇ peş peşe iki gol kaydetti. Onur ORUÇ faul yapılmasına rağmen kendini yere bırakmayıp pozisyonu devam ettirmesi ile ikinci golünü attı. Bu dakikalarda tribünlerin sevgilisi olan kaleci Fuat KARAKAYA çarpışma sonucu sakatlanarak herkesi korkuttu. Ama maça devam etti. Alper ERGÜDEN’in güzel golü ve İsmail METİN’in kaleyi şaşırması ile Danişmendspor skor sayısını artırdı. Kaptan Sebahattin ERSİN takımını yüreklendirdi. Celil KARACA ve Mücahit ÖZDEMİR’in devreye girmesiyle Görünüşe Aldanma ilk yarıyı önde bitirdi 7-5 İlk yarıda Faruk BOSTANCI’nın muhteşem vücut çalımları ise görsel şölendi.

İkinci yarı başlamadan önce İsmail METİN’in sakatlığı nüksetmesiyle teknik direktör Afşin ÜNVERDİ zor anlar yaşadı. Oyuna Volkan BOZKURT dahil oldu. En az iki ay sahalara dönmesi beklenmeyen Volkan BOZKURT çok büyük özveriyle risk alarak sahalara döndü. Rakip analizi dehası Afşin ÜNVERDİ ikinci devreye ufak çaplı rotasyonla takımını sahaya sürdü. İkinci yarıda Onur ORUÇ-Celil KARACA A.Ş. gol üretmeye devam ettiler. Onur ORUÇ’un rakip takımın en uzun oyuncusundan en az 15 cm uzun olmasına rağmen hiç kafa golü atamaması eksikliği olarak nitelendirildi. Celil KARACA’nın 9. goldeki enfes asisti hoş bir enstantane oluşturdu. İkinci yarıda Faruk BOSTANCI direkleri dövmeye devam etse de takımın 16. golünü kaydederek üzerindeki talihsizliği yendi. Serkan BATUK görev bilincini yitirmeden maçı tamamladı. İki haftadır eleştiri oklarının hedefi olan Mücahit ÖZDEMİR bu maçta tribünlerden büyük alkış aldı. Belli ki tribünlerin Mücahit’ten beklentisi farklıydı: Gol kaçar, top ayaktan kaçar, rakip arkana kaçar. Bunlar futbolda var. Ama bir futbolcu oyundan kaçmaz, mücadeleden kaçmaz, rakipten kaçmaz. Galiba Rodi Arena’daki sporseverlerin de kaçırmadığı nokta bu. Celil KARACA’nın penaltı almak için hakemi aldatmaya çalışması ceza tahtamıza yazıldı. Görünüşe Aldanma gol makinesi gibi çalıştığı maçı farklı kazandı. 20-5 Maçtan sonra hastaneye kaldırılan kaleciFuat KARAKAYA’nın dizinde ödem tespit edildi. Sezonu kapatması tüm futbolseverleri üzdü.

Goller :

Onur ORUÇ(10), Celil KARACA(5), Mücahit ÖZDEMİR(4), Faruk BOSTANCI

Volkan TURAN Yunus Emre SEÇKİN(2) Alper ERGÜDEN, İsmail METİN (k.k)

GENÇSPORDAN BOMBACILARA ÇELME : 5-5

Haftanın kapanış maçında puansız Gençspor ve ağır yaralı Bombacılar karşılaştılar. Geçen haftaki yenilgi sonrası Bombacılar takımının futbolcularından daha fazla kararlılık, konsantrasyon ve kazanma arzusu bekliyorduk ancak beklentiler boşa çıktı.

İki haftadır farklı mağlup olan Gençspor sakat Ayhan GÜNEŞ’in yerine Metin ŞAHİN’le maça başladı. Bu sefer disiplinli dizilişle sahada yer aldılar. Belki güçlü oyun yapıları yoktu, kaliteli sayılacak futbolu da yoktu. Ama daha çok isteyen takım hüviyetindeydiler. Gençspor’u seyirci itti, takım cevap verdi. Yüreğini ortaya koymak yetti. Maçın başında Fatih Aslan’ın harika şutunu Erkan Yurtalanoğlu aynı güzellikte kurtardı. Fatih ve Emin Bombacılar kalesini yoklasa da tecrübeli eldiven Erkan Yurtalanoğlu kalesinde devleşti. Bombacılar attıkları ilk gole kadar hücumda hiç üretkenlik ve akıcılık sağlayamayan defansif bir oyun sergiledi. İlk golde İsmail Fehmi YASAR 1.sınıf santrafor golü attı. Bu golden sonra Bombacılar’ın formda oyuncusu Hasan YÜZER hücuma destek vermeye başladı. Samet YILMAZ’ın muhteşem frikiğini Hasan Onur DOĞN klas kurtarışla bertaraf etti. Bombacılar hücumda üretken olamazken takımın yıldız oyuncusu Emre DEMİREL’in yokluğunu çok fazla hissetiler. Hakan ASLAN’ın hatalı pas ve şut tercihleri saç baş yoldurdu. Yinede tecrübesiyle Bombacılar ilk devrede üç gol buldu. Devre sona ererken Hayri GEÇENE harikulade kontrol ettiği topla kalabalık defansı ekarte edip takımının ilk golünü attı. İlk yarıda bu golle sona erdi.1-3

İkinci devre Gençspor oyun tertibini ve moralini bozmadan maça başladı. Nihat Oğuzhan OĞUZ defansta sezgileriyle formasını kirletmeden top kapmalarıyla, akabinde topu oyuna doğru şekilde sokmasıyla sahada Beckenbauer esintileri izletti. Halı saha turnuvalarında farklı dinamikler vardır. Teknik, taktik, kalite vs. hepsi palavra… Fiziksel olarak güç, mental olarak kararlılık göstereceksin. İkili mücadelelerde her zaman ayakta kalmaya çalışacaksın. Gençspor bunu başararak önce Fatih ASLAN’la gol buldu. Sonra Çetin ÇATAK’ın asistiyle Hayri GEÇENE beraberliği sağladı. Hayri GEÇENE bu performansıyla pivot santrafor şeklinde de oynayabileceğini ispatladı. Çetin’in golü ise Gençspor’u öne geçirdi. Gençsporun 3-0’dan maçı lehine çevirebilmesi azimlerinin ve kararlılıklarının sayesindeydi. Bu dakikalarda Hayri GEÇENE’nin füzesi direkte patladı. Fatih ASLAN’ın şık pasında Çetin ÇATAK’ın kafa vuruşu gol olmayınca Gençspor maçı kopartamadı. Bombacılar uzaktan şutlarla gol aramaya başladı. Hasan Onur DOĞAN harika kurtarışlarıyla parladı, takımına güven aşıladı. Hasan Onur DOĞAN parmak ısırtan performansıyla Baro Milli Takımı için “bende varım” dedi. Hasan Onur DOĞAN’ın yıldızlaştığı maçta Emin ÇELİK ve Metin ŞAHİN savunmada takımın emniyet kemeriydi. Bombacılar doldur boşaltlarla yapılmış şuursuz ataklarına rağmen önce kaliteli oyuncusu Samet YILMAZ’la farkı bire indirdi. Son dakikada nevi şahsına münhasır golcüsü İsmail Fehmi YASAR’la beraberliği kurtardılar. Maç içinde Samet YILMAZ, Hakan ASLAN ve Murat ÖZKAN’ın gerginlikleri kendi oyunlarına olumsuz etki etti. Murat ÜNAL ise vasatı aşamadı. Gençspor son haftaların flaş futbolcusu Hasan YÜZER’e aldığı önlemle sonuç elde etti. Hakan ASLAN ise kalitesinden uzak performansıyla sevenlerini üzmeye devam etti.

Jose Mourinho seneler evvel verdiği bir röportajda “Benim için futboldaki en önemli şey, oyuncularımın içindeki kazanma arzusudur. Bu kazanma arzusu yoksa teknik, taktik, sistem hiçbir şey ifade etmez” diyordu. Bir futbol takımı kötü oynayabilir ancak Bombacılar’ın her şeyden önce kazanma arzusu eksik ve sahada da rakiplerine bunu hiç hissettiremiyor. Tek tek baktığınızda iyi oyunculardan kurulu olan Bombacılar yüreksiz oyunlarıyla şampiyonluk için kredilerini tükettiler. Gençspor ilk kez puanla tanıştı. 5-5

Goller :

İsmail Fehmi YASAR (3), Samet YILMAZ (2)

Hayri GEÇENE(2), Fatih ASLAN(2), Çetin ÇATAK

TAKIMLAR

O

G

B

M

A

Y

P

AV.

1-ADLİYESPOR

3

3

-

-

23

7

9

+16

2-GÖRÜNÜŞE ALDANMA

3

2

-

1

40

12

6

+28

3-EREKSPOR

3

2

-

1

24

23

6

+1

4-BOMBACILAR

3

1

1

1

17

17

4

0

5-GENÇSPOR

3

-

1

2

9

33

1

-24

6-DANİŞMENDSPOR

3

-

-

3

8

29

-

-21

GOL KRALLIĞI :

21 GOL :

Onur ORUÇ

12 GOL

Mustafa ÇOLAK

10 GOL

İsmail Fehmi YASAR

7 GOL

Celil KARACA
18.11.2013 09:09:00

RESİM GALERİSİ