Logo
Bilardo Turnuvası

Tokat Barosu tarafından 8-9-10 Mart tarihleri arasında Baromuz Sosyal tesislerinde Amerikan Bilardo turnuvası düzenlenecektir. Katılımcıların en geç 5 Mart 2013 tarihine kadar Baro Kalemine müracaatları gerekmektedir. Oyun kuralları aşağıda sunulmuştur. Maç saatleri katılımcı sayısına göre bildirilecektir.
OYUN KURALLARI

1- 9 top bir ıstaka topu ve 1’den 9’a kadar numaralandırılmış 9 adet renkli topla oynanır. Toplar, bir numaralı top piramit noktasında, 9 numaralı top merkezde olmak üzere “elmas”şeklinde dizilir.

2- Oyuncu her atışında ıstaka topunu ilk olarak masa üzerindeki en küçük numaralı topla temas ettirmek zorundadır. Herhangi bir top veya topun düşürülmek istendiği cep deklere edilmek zorunda değildir. Bu şekilde 9 numaralı topu nizami olarak cebe düşüren oyuncu oyunu kazanır.

3- Oyun sırası bant atışıyla belirlenir. Bant atışını kazanan oyuncu açılış yapmak veya açılışı rakibine kullandırma seçeneğine sahip olur.

4- Açılış vuruşunda oyunu atışını ıstaka topu açış alanı içindeyken yapmak zorundadır. Açılış yapan oyuncu atışın nizami sayılabilmesi için en az bir hedef topu cebe düşürmeli veya en az dört topun bant görmesini sağlamalıdır. Bunların herhangi birinin gerçekleşmemesi veya ıstaka topunun cebe düşmesi halinde oyuncu faul yapmış olur. Ve rakip oyuncu ıstaka topunu masa üzerinde herhangi bir yere yerleştirerek oyuna devam eder.

5- Bir atışın nizami olabilmesi için ıstaka topu masa üzerindeki en küçük numaralı topla temas ettirilmeli ve sonra herhangi bir hedef top cebe düşmeli veya herhangi bir top bant görmelidir. Bu şartların gerçekleşmemesi halinde faul olur.

6- Bir oyuncu ıstaka topunu masa üzerindeki en küçük numaralı topla temas ettirdiği sürece o top veya herhangi bir veya birden fazla top cebe(lere) düşerse oyuncu atışına devam eder.

7- Bir oyuncu faul yaparsa, rakip oyuncu ıstaka topunu masa üzerinde istediği yere yerleştirip istediği yöne doğru oynayabilir.

8- 9 numaralı top dışında, faullü bir atış sonucunda cebe düşen veya herhangi bir şekilde masa dışına çıkan hiçbir top masaya geri yerleştirilemez.

9- Herhangi bir topun masa dışına çıkması faul sayılır. Masa dışına çıkan top masaya geri yerleştiremez ve rakip oyuncu ıstaka topunu istediği yere yerleştirip, istediği yere oynayabilir.

10- Eğer aynı oyuncu bir oyun içerisinde birbirini takip eden üç atışında üç kez üst üste faul yaparsa oyunu kaybeder.
25.02.2013 09:35:00