Logo
Karadeniz Bölge Baroları Baro Başkanları Toplantısı Sonuç Bildirgesi
Karadeniz Baroları olarak, Sivas Barosu’nun ev sahipliğinde Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’nın 08/10/2013 tarih, 2013/77 duyurusunda belirtildiği usul ve çerçevede karar almak ve güncel sorunları görüşmek üzere toplanılmıştır.

Toplantıya katılan Baro Başkanları, mazeretleri sebebi ile toplantıya katılamayan Baro Başkanlarını, toplantının her safhasında telefon ile bilgilendirmişlerdir. Toplantı sonunda aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1-Avukatlık Mesleki sorunlarının çözüme ulaştırılabilmesi amacıyla, Avukatlık Kanununda ivedilikle düzenleme yapılması zaruridir.

2-Avukatlık sınav yönetmenliğinin, yasal değişiklik yapılıncaya kadar TBB tarafından titizlikle uygulanması sağlanmalıdır.

3-2013/77 Sayılı duyuruda Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgelerinden seçilecek temsilciler dışında ayrıca İzmir, İstanbul ve Ankara Barolarının birer temsilci ile temsil edileceği belirtilmiştir.

Ankara, İstanbul ve İzmir Barolarının müstakil olarak temsilci ile temsil edilmesi Barolar arasındaki eşitlik anlayışına zarar verecektir.

4-Coğrafi olarak bulunduğumuz Karadeniz Bölgesi 18 Baro’dan müteşekkil olup, söz konusu Barolar arasındaki coğrafi mesafelerin uzak olması, coğrafi, ekonomik ve sosyal problemlerin farklılık arz etmesi sebebi ile bölgenin, seçilecek iki temsilci ile komisyonda temsil edilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.

5-Bu bağlamda aday olmak isteyen meslektaşlarımızın ivedilikle tespiti ile yapılacak oylama neticesinde ( TBB’nin cevabı doğrultusunda) 1 veya 2 temsilci seçilecektir.

6-Yapılacak değişiklikte Staj ve Sınav konuları öncelikle ele alınmalı ve gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

7-Avukatlık Yasa değişikliği hazırlık çalışmalarında TBB öncülüğünde akademisyen desteği alınması ve tüm Baroların değişiklikler hakkında görüş ve önerilerinin alınması sağlanmalıdır.

8-Bir sonraki Bölge toplantısının Kastamonu Barosu’nun ev sahipliğinde yapılmasına ve Bölge Baroları sekreteryasının dönem olarak Samsun Baro Başkanlığının uhdesinde yürütülmesine karar verilmiştir.

Temsilci seçimi baroların Sivas Barosuna yapacağı öneri doğrultusunda belirlenecektir.

Av. Mehmet ÇİFTCİ Av. Hacı İBİŞ Av.Ahmet Melik DERİNDERE

Kastamonu Barosu Başkanı Yozgat Barosu Başkanı Amasya Barosu Başkanı

Av.Necat ANIL Av.Faruk BOSTANCI Av. İbrahim Kerem ERTEM

Samsun Barosu Başkanı Tokat Barosu Başkanı Zonguldak Barosu Başkanı

Av.Muharrem ELİŞ

Sivas Barosu Başkanı
05.11.2013 09:14:00