Logo
TOKAT BAROSU &S220;ÖZGECAN ASLAN&S220; HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI 5. HAFTA MÜSABAKALARI
TOKAT BAROSU "ÖZGECAN ASLAN" HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI 5. HAFTA MÜSABAKALARI

Gençlerbirliği - Veteranlar : 6-6

Adliyespor - Yeni Bombacılar : 13-4

Baro Münih - Erekspor : 3-0

GENÇLERBİRLİĞİNDEN ÇELME : 6-6

Turnuvanın grup aşamalarındaki son haftasının açılış maçında Gençlerbirliği Veteranlar ile karşılaştılar. Gençlerbirliği prestij mücadelesine çıkarken Veteranlar final için mutlak galip gelmesi gerekiyordu.

Gençlerbirliği maça hızlı başladı. Salih GÜZEL ile fırsatlar yakaladılar. Salih GÜZEL önce kaleci Duran KAYA’ya takıldı. Daha sonraki pozisyonlarda topu auta yolladı. Veteranların baskı kurmaya başladığı silkindiği dakikalarda Mücahit ÖZDEMİR’in çok uzaktan çektiği şut kaleci Duran KAYA’nın büyük hatası sonucu ağlarla buluştu. Golün şokunu çabuk üstünden atan Veteranlar önce Celil KARACA’nın kafa şutuyla rakip kaleyi yokladı, top az farkla auta çıktı. Sonra Erkan PARAY presle kazandığı topu kaleye şutladı ama kaleci Fuat BA KARAKAYA harika refleksle topu dışarı çeldi. Onur ORUÇ yaptığı rövaşata vuruşla kaleyi yokladı. Bu spektaküler hareket tribünleri heyecanlandırsa da daha düzgün bir vuruşla ağları bulma şansını kaçırdı. Gençlerbirliği kontrataklarla rakip kaleye gitmeyi denedi. Volkan BOZKURT’un klas pasıyla Salih GÜZEL pozisyona girse de bu fırsatı değerlendiremedi. Mücahit ÖZDEMİR uzaklardan denediği şutla golü buldu, farkı ikiye çıkardı. Onur ORUÇ zor pozisyonda takipçilikle topu ağlara yolladı ve farkı bire indirerek devre arası için soyunma odasının yolunu tuttu. İlk yarı Gençlerbirliği’nin 2-1 lik üstünlüğüyle son buldu.

İkinci yarıya Veteranlar coşkulu başladı. Celil KARACA’nın şutunu Fuat BA KARAKAYA kurtardı. Golün geleceği hissedildi. Erkan PARAY’ın muhteşem asistinde Onur ORUÇ iyi bir vuruşla kaleci Fuat BA KARAKAYA’yı çaresiz bıraktı. Skor dengede iken Onur ORUÇ yakaladığı fırsatta topu dağlara tepelere vurdu. Bu dakikadan sonra Mücahit ÖZDEMİR rakip kaleyi yoklamaya başladı. İlk şutu direkten auta çıkarken, ikinci şutu az farkla aut oldu. Bir kez de Salih GÜZEL direğe takıldı. Serkan BATUK pozisyon bulmaya başladı. Serkan BATUK girdiği iki pozisyonda da kaleyi bulamadı. Bilgehan TAÇ’ın auta giden şutu takımını ateşledi. Hemen baskı kuran Veteranlar golcü Erkan PARAY’la öne geçiren golü attılar. Frikikten enfes gol atan Erkan PARAY, turnuvada frikikten en çok gol atan oyuncu oldu. Maçın Veteranlar lehine döneceği düşünülürken Mücahit ÖZDEMİR’in harika şutu önce direğe sonra kaleci Duran KAYA’ya çarparak gol oldu. Faruk BOSTANCI’nın ortasında Erkan PARAY’ın kafa vuruşu gol olmadı. Faruk BOSTANCI bu kez kendisi kaleyi yokladı ve şık plase vuruşuyla takımını tekrardan öne geçirdi. Gençlerbirliği bocaladığı bu dakikalarda takımın tecrübeli oyuncusu Volkan BOZKURT sahne aldı. Kendi yarı alanından kaleci Duran KAYA’yı avladı. Hatta “bu golü atmak için buralara kadar gelmesine gerek yoktu, Erbaa’dan vursa gol olur” yorumlarına yol açtı. Bu dakikadan sonra tam anlamıyla Mücahit ÖZDEMİR’in gösterisi vardı. Attığı iki güzel golle takımını rahatlattı. Mücahit ÖZDEMİR golleri atarken Fuat BA KARAKAYA muhteşem kurtarışlarıyla takımına güven aşılıyordu. Erkan PARAY kişisel becerileriyle iki gol atarak maça tekrar denge getirdi. Bu dakikalarda Veteranlar maçı çevirmek için iki önemli fırsat yakaladı. Erkan PARAY’ın ortasında Onur ORUÇ’un kafa vuruşu direkte patladı. Erkan PARAY’ın füzesini Fuat BA KARAKAYA inanılmaz refleksle kurtardı. Maç beraberlikle son buldu.

Veteranlar rehavet içinde sahaya çıkmış görüntüleri vardı. Emre DEMİREL’in yokluğu aşırı derecede hissedildi. Oyun şablonları yanlıştı. Beklerinin daha fazla oyunun içinde olması gerekmez miydi? Önlem alan değil önlem aldıran olmalıydı. Sıradan değil, şaşırtan olmalıydı. Beklememeli, risk almalıydı. Maalesef Erol DUYUM’un tercihleri çok sıradandı. Bir iki oyuncunun ayakta tutmaya çalıştığı takım bu haliyle bile galibiyet alabilirdi. Ama gerekli inanç yoktu ayaklarında. Son bir söz de Veteranlar’ın oyuncusu Hakan ARSLAN’a. Her hafta özgür basınla dalaşıp dururken oynadığı maçların kasetlerini izliyor mu? Takımını şampiyonluktan ederken elini vicdanına götürmüş mü? Chesterton; “bir şey bilmeyen bildiğini zanneder, sadece konuşur.” demiştir.

Gençlerbirliği’nin nefesi turnuva için yetmedi. Tam turnuva için açılmışlardı ki turnuva bitti. Artık hemen hemen her şeyi doğru yapıyorlar. Oyun disiplinleri üst düzey. Alan parselasyonları kusursuza yakın. Kitap gibi diziliyorlar sahaya. Önceki problemleri hücum hattındaydı. Çünkü Siz dünyanın en iyi savunma ve orta saha hattını da oluştursanız, tabelayı yalnızca gol sayınız belirleyecektir. Futbolun çok basit bir kuralı bu: Forvetleriniz gol atamıyorsa, atabilenleri bulmak zorundasınız. Bu sorunu Mücahit ÖZDEMİR’le çözdüler. Yoğun eleştirilere karşı hiçbir zaman oyuna küsmedi Mücahit ÖZDEMİR ve adeta küllerinden doğdu. Bu potansiyelle bu zamana kadar nerelerdeydin dedirtti. Rüştü ASAROĞLU modern futboldaki ideal defans oyuncusu profilindeydi. Sekan BATUK’ta öyle enerji vardı ki Energizer tükenir bu çocuk tükenmez yorumunu yaptırttı. Seyithan POLAT güzel futbola ayak uydurdu. Salih GÜZEL her ne kadar gol kaçırsa da rakip defansı yıpratarak Mücahit ÖZDEMİR’e boş alan hazırladı. Fuat BA KARAKAYA bir kaleciden fazlasıydı. Tokatlı Neuer lakabını hak ediyor. Volkan BOZKURT takımına ağabeylik yaptı ve liderlere yakışır şekilde yönetti. Gençlerbirliği bu kadroyu koruyup bir iki takviye ile şampiyonluğa oynayabilecek iddialı takım olabileceğinin sinyallerini verdi.

GOLLER :

Mücahit ÖZDEMİR (5 ), Volkan BOZKURT

Onur ORUÇ (2), Erkan PARAY (3), Faruk BOSTANCI

Sarı Kartlar :

Hakan ARSLAN, Celil KARACA, Bilgehan TAÇ

ADLİYESPOR’DAN FARKLI VEDA : 13-4

Haftanın ikinci maçında iddiası kalmayan iki ekip Adliyespor ve Yeni Bombacılar karşılaştılar. Veda maçında her iki takımda futbolseverlere güzel futbol sergileme gayretiyle sahaya çıktılar.

Maça Yeni Bombacılar hızlı başladı. Ayhan GÜNEŞ sert şutla ağları sarstı. Bu gole yanıt gecikmedi. Doğan YILDIRIM Ayhan GÜNEŞ’e nazire yaparcasına sert ve düzgün şutla golü attı ve skora denge geldi. Yeni Bombacılar gol için yüklendiler. Çetin ÇATAK direğe takılırken Ayhan GÜNEŞ boş kaleye golü atamadı. Gol Ahmet’in ayağından geldi. Topu adeta doksana astı. Bu kez de Adliyespor’da İsmail AKAY’ın şutu direkte patladı. İsmail Fehmi YASAR’ın topuk pasında pozisyona giren Çetin ÇATAK golü atamadı. Adliyespor’da İbrahim BOZDAĞ beraberliği sağlayan golü attı. İbrahim BOZDAĞ golden sonra asistleriyle ön plana çıktı. Önce Doğan YILDIRIM’ın golünde sonra Aydın BEYHAN’ın golünde asistler yaptı. İlk yarı bu gollerle son buldu. 4-2

İkinci yarı Adliyespor vites artırdı. Yeni Bombacılar maçtan koptu. İsmail AKAY’ın asistiyle İbrahim BOZDAĞ topu ağlara yolladı. İbrahim BOZDAĞ bir gol daha atarak farkı artırdı. İsmail AKAY takipçilikle kazandığı topu filelere yolladı ve skoru 7-2’ye getirdi. Kalan dakikalar gösteri havasındaydı. Aadliyespor Aydın BEYHAN’la iki, İbrahim BOZDAĞ ile üç ve İsmail AKAY ile bir gol daha bulurken, Sinan GÜRSES ve Çetin ÇATAK Yeni Bombacılar adına skor ürettiler. Maç bu gollerle 13-4 sona erdi.

Adliyespor güzel futbolunu rahat bir galibiyetle taçlandırdı. Tüm oyuncuları çalışkandı. Farka rağmen presten, baskıdan vazgeçmeyen inatçı yapıları vardı. Haliyle skor bulmakta hiç zorlanmadılar. Ofansla defans arasındaki blokları muazzam çalıştıran yapılarıyla rakiplerine üstünlük sağladılar.

Yeni Bombacılar hayal kırıklığı ile turnuvayı kapattılar. Hasan YÜZER’in yokluğunu aradılar. Yine de Yeni Bombacılar adına turnuvada akılda güzel hislerde kaldı. Centilmence mücadeleleri, açık ve güzel futbola yönelik anlayışları alkışı hak ettiler. Çetin ÇATAK akıcı futboluyla tribünlerin sempatisini kazandı.

GOLLER :

Ayhan GÜNEŞ), Çetin ÇATAK, Ahmet GÜRSES, Sinan GÜRSES

İbrahim BOZDAĞ (6), Doğan YILDIRIM (2), İsmail AKAY (2), Aydın BEYHAN (3)

Haftanın son maçında Baro Münih Erekspor'u hükmen 3-0 yendi. İkili averajda rakibine üstünlük sağlayan Baro Münih grup aşamalarını lider olarak tamamladı. Bu sonuçlarla lider Baro Münih ve ikinci Erekspor 04.04.2015 tarihinde final için sahaya çıkacaklar. TAKIMLAR

O

G

B

M

A

Y

P

AV.

1-BARO MÜNİH

5

4

-

1

26

21

12

+5

2-EREKSPOR

5

4

-

1

32

10

12

+22

3-VETERANLAR

5

3

1

1

34

21

10

+13

4-ADLİYESPOR

5

2

-

3

34

31

6

+3

5-GENÇLERBİRLİĞİ

5

1

1

3

34

39

4

-5

6-YENİ BOMBACILAR

5

-

-

5

17

55

-

-38

GOL KRALLIĞI

13 GOL

ERKAN PARAY

10 GOL

MÜCAHİT ÖZDEMİR

9 GOL

ZİYA SÜRÜN

9 GOL

UYGAR SEMİH ŞERBETÇİ

8 GOL

ONUR ORUÇ

8 GOL

SALİH GÜZEL

HAFTANIN ALTIN YEDİSİ

Fuat BA KARAKAYA

Aydın BEYHAN

Rüştü ASAROĞLU

Serkan BATUK

Mücahit ÖZDEMİR

Doğan YILDIRIM

İbrahim BOZDAĞ
28.03.2015 18:03:00

RESİM GALERİSİ