Logo
TOKATLI HUKUKÇULAR BULUŞTU
Baromuzun ev sahipliğinde düzenlenen “Tokatlı Hukukçular Buluşması”nın birincisi 17-18 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi.

Baromuzun ev sahipliğini yaptığı “Tokatlı Hukukçular Buluşması” organizasyonu Gazi Osman Paşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsü’ndeki panelle başladı.

Panel açılışı Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunu müteakiben İstiklal Marşı’nın okunması ile gerçekleşti.

Tokatlı Hukukçular Buluşması’nın ilkinin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanımız Av.Faruk BOSTANCI, Tokat dışında farklı branşlarda ve farklı kurumlarda görev yapan 220 hukukçu olduğunu belirterek, “Bu organizasyonu düzenlemekte temel iki amacımız var. Birincisi Tokatlı hukukçularımızın birbirini yakından tanıması ve her platformda birlik ve dayanışma içerisinde olmasını temenni etmek. İkincisi ve daha önemlisi ise bu organizasyon vesilesi ile Tokat dışındaki illerde görev yapan değerli meslektaşlarımızın başta anne ve babaları olmak üzere tüm sevdikleri ile hasret gidermelerine vesile olabilmektir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından oturum başkanlığını Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan GÜLTEKİN' in yaptığı panele geçildi.Programa panelist olarak tamamı Tokatlı olan, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Yüksel HIZ, Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Mustafa ARTUÇ, Rekabet Kurumu İkinci Başkanı Kenan TÜRK, Hukuk İşleri Daire Başkanı Erdinç AVŞAR konuşmacı olarak katıldı.

Programa Vali Mustafa TAŞKESEN, Tokat Milletvekili Zeyid ASLAN, Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp EROĞLU, Zile Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL, Zile Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa DEMİRCAN, Turhal Cumhuriyet Başsavcısı Ersin KARADAĞ, Tokat Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Ercan ADALI, Zile Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa GÖZDEMİR, Tokat İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet KARAKUŞ, G.O.P Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri BAĞCI, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer KERKEZ, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürü Yaşar ŞİMŞEK, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Veysal BEKTAŞ, HSYK 1. Daire Üyesi Dr. Teoman GÖKÇE, HSYK Müfettişi Mustafa ÇAKMAK, İl Jandarma Komutanı J. Albay Z. Yusuf CAVLAK, 48. Piyade Alay Komutanı Py. Albay Ünal ÇAYCI, TBB önceki dönem başkanlarından Av. Vedat Ahsen COŞAR ile Tokat merkez ve ilçelerinde görev yapan hakim, savcı ve avukatlar katıldılar.

Panelden sonra misafirlere Tokat Müzesi, Sulusokak, ve Mevlevihane gezdirildi. Gezinin ardından Baromuz ev sahipliğinde konuklara ve meslektaşlarımıza akşam yemeği ikram edildi, yemeğin ardından Tokat Barosu Sosyal tesislerinde konuklara çay ikram edildi.Geç saatlere kadar Baromuz tesislerinde misafir edilen konuklar programın ikinci gününe başlarken yine Baromuz tesislerinde buluştular.Niksar ilçemizin tarihi yerlerine düzenlenen gezinin ardından Niksar Çamiçi yaylasında Baro Başkanlığımızca yapılan yemek organizasyonunun ardından konuklarımız görev yaptıkları illere gelecek yıllarda tekrar bir araya gelme temennisi ile yolcu edildiler.

Programa katılım ve katkı sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz.
20.05.2014 19:03:00

RESİM GALERİSİ