Logo
BARO BAŞKANIMIZ AVUKAT FARUK BOSTANCI' NIN ADLİ YIL AÇILIŞ KONUŞMASI
SAYIN BAŞSAVCIM - ADALET KOMİSYONU BAŞKANIM-İDARE MAHKEMESİ BAŞKANIM-ÇOK DEĞERLİ HAKİM-SAVCI VE AVUKAT MESLEKTAŞLARIM-ADALET TAŞKİLATIMIZIN ÇOK KIYMETLİ PERSONELİ

Yeni adli yılınızı, şahsım ve Tokat Barosu yönetim kurulu adına kutluyor, bu gün açılışını yapacağımız adli yılın adliyemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

2012 yaz kararnamesi ile ilimize atanan, hakim ve savcı meslektaşlarımıza, yine 2012 yılı içerisinde Avukatlık ruhsatını alarak mesleğe başlayan Avukat meslektaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimle, başarılar diliyorum.

Yargı mensupları mesleklerini icra ederken, çok ciddi sorunlar yaşamakta ve zor şartlarda çalışmaktadır. Çalışma şartlarının ve meslektaşlarımızın yaşam standardının yükseltilmesi için yapılan düzenlemelere ve verilen mücadelelere rağmen, var olan ve çözülemeyen sorunlarımızın üstüne zaman içerisinde yenileri de eklenmektedir. İfa ettiğimiz görevler meşakkatli ve vebali ağır olduğu gibi bir o kadar da kutsaldır. Derdine derman bulmak için her gün adliye kapsından içeri giren yüzlerce vatandaşlarımıza, daha fazla çalışarak ve yardımlaşarak, karşılıklı hoşgörü ve sabır ile el ele vererek yargı hizmetini daha kaliteli ve hızlı bir şekilde verebileceğimize inanıyorum.

Hak sahibine hakkını geciktirmeden en kısa sürede teslim edebilmenin verdiği iç huzuru, biz adalet mensuplarının tek hedefi ve yegane gayesi olmalıdır. Adaletten yoksun olan toplumlar sadece haklarını kaybetmiş olmazlar. Hak kavramları yanında iyiye ve güzele olan inançlarını ve geleceğe dair tüm umutlarını da kaybederler.

Adalet, Devletin temelidir. Bu özdeyiş, yaşanan gerçeği ifade etmektedir. Tarih boyunca adil bir yönetim sergileyen devletler, uzun süre yaşamışlardır. Adaletten uzaklaşan zorba yönetimlerin ömrü ise uzun olmamıştır. Unutulmamalıdır ki Adaletin güçlü olduğu yerde, Devlet de güçlüdür.

Değerli Yargı mensupları, son günlerde terör dış güçlerin etkisi ile bir çok ilimizde maalesef tırmanışa geçti, yakın zamanda çok sayıda şehit verdik, içimiz kan ağlıyor, bu çoğrafya da yaşamanın bedelini geçmişte ecdatlarımız canları ile ödedi, bu gün ise bizler ödüyoruz. Vatan toprağını savunmak için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anarken,

Yeni adli yılınızı kutlar, başarı dolu bir adli yıl dileklerimle hepinize saygılar sunarım.

TOKAT BAROSU BAŞKANI

AV.FARUK BOSTANCI
03.09.2012 14:49:00