Türkiye Barolar Birliği ve Filistin Barolar Birliği Arasında İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi.
    17 Temmuz 2024 tarihinde Ankara ‘da Türkiye Barolar Birliği ve Filistin Barolar Birliği arasında istişare toplantısı gerçekleşmiş ve toplantı sonunda işbirliği protokolü imzalanmıştır.İmzalanan işbirliği protokolü ile 7 Ekimden bu güne kadar İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistinlilerin Uluslararası Hukukta birlikte hareket etme ve evrensel hukuk aktörlerini bu insanlık suçuna karşı harekete geçirmek için  birlikte mücadele konusunda anlaşmaya varılmıştır.
    TBB Başkanı R.Erinç SAĞKAN “10 aydır süren sistematik İsrail saldırılarının soykırım özel kastı ile gerçekleştiğini ve 10 aydır TBB ile 81 ilin Barosunun hukuki olarak mücadele verdiğini,yaşamını yitirenlere rahmet dilediklerini” dile getirirerek Özgür Filistin halkının yanlarında olduklarını belirtmiştir.Toplantıda söz alan Tokat Baro Başkanı Av.Volkan BOZKURT “Uluslararası Ceza Mahkemesinde Türkiye de ki tüm Baroların şikayetlerinin bulunduğunu,bu insanlık suçuna karşı hukuki mücadelede tüm baroların Filistin Halkının yanında  olduğunu,ama bundan da öte Tüm Türk halkının ve özelde Tüm Tokatlıların,her ibadetinin son duasının Filistin Halkının kurtuluşu olduğunu dile getirerek ölenlere rahmet dilemiştir.” Filistin Barolar Birliği Başkanı Av.Fadi Hatem Abbaas SALAHALDEEN Filistin halkının 7 Ekimden bu yana yaşadıklarının aslında 1948 yılından beri sistematik olarak devam ettiğini,Filistin halkının çok acı şeyler yaşadığını,sistematik olarak soykırıma uğradıklarını,göçe zorlandıklarını terke zorlandıkları bölgelere İsraillilerin yerleştirildiğini,yakınlarının kadın çocuk demeden katledildiğini,9000 insanın idari tutuklama altında hukuksuzca keyfi olarak tutuklandığını bu insanlara çok acı işkenceler yapıldığını,100 ün üzerinde meslektaşlarını da kaybettiklerini,30 avukatın ise kayıp olduğunu,Uluslararası Hukuk Kurullarının sessiz kalarak bu suça iştirak ettiklerini dile getirip,Türk Halkına ve Türkiye Barolar Birliğine en başından beri yanlarında oldukları için minnettar olduklarını ifade etmiştir.Toplantıya TBB Yönetim Kurulu üyesi Av.Melih Yardımcı ve diğer TBB yönetim kurulu üyeleri ile Ankara,Afyon,Aydın,Hatay,Sakarya,Kayseri,Kahramanmaraş Baro Başkanları ve Filistin Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri de katılmıştır.
18.07.2024 06:34:40